Marţi, 4 noiembrie 2014, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la Mănăstirea Golia din Iaşi. Cu acest prilej, a fost instalat noul stareţ al mănăstirii, părintele ieromonah Serafim Nastasiu, în prezenţa întregii obşti.

Marţi a avut loc la Mănăstirea Golia instalarea în demnitatea de stareţ a părintelui Serafim Nastasiu de către Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan,  Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi în prezenţa părintelui arhimandrit Nichifor Horia, stareţul Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi şi exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Rânduiala instalării a avut loc după oficierea Sfintei Liturghii.

La final, părinţii Mănăstirii  Golia au făcut metanie şi au luat binecuvântare de la noul stareţ, conform rânduielii. Părintele Serafim Nastasiu şi-a propus ca în noua ascultare să  intensifice viaţa duhovnicească a mănăstirii şi să îndrume obştea pe calea mântuirii.

Părintele ieromonah Serafim Nastasiu s-a născut în data de 1 februarie 1972  în oraşul Iaşi. În anul 1996 a terminat Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, iar în anul 2007 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“, precum şi un master în Teologie, secţia Sistematică, în anul 2010. În anul 1998 a intrat în obştea Mănăstirii Bârnova, iar din 2006 este vieţuitor al Mănăstirii Golia.

(sursa: ziarullumina.ro)